Hjelp

Tjenesten tilbyr to typer varsling. Du kan overvåke utviklingen innen et fagområde (konkurrent, klasse, merke eller lignende) ved å lagre et søk. Ønsker du å følge med på et konkret patent, varemerke eller design, setter du opp varsling av saken. Her kan du se et eksempel på hvordan tjenesten kan brukes til å følge med på nye designsøknader som innleveres av et firma ved å lagre søket ditt.

Eksempel:  

Lagre søk: følg konkurrenter eller fagområde 

Utfør et søk i søketjenestens avanserte søk, for eksempel på et firma du ønsker å følge. Se på resultatet i trefflisten, klikk deretter på knappen "Lagre søket" for å opprette varsling.

Du vil få varsling på e-post dersom søket gir treff på nye saker. Frekvens og varslingsmåte kan endres i varslingstjenesten.

Se mer:

Varsel om endring i sak 

Merk sak(er) du ønsker å følge med på i søketjenesten, og klikk på knappen "Varsling sak(er)". Du vil bli varslet hvis saken endrer status, hvis det kommer ny korrespondanse, samt når det er ca 1 måned til frist for fornyelse(betaling).
Nye saker vil bli sendt til varslingstjenesten og automatisk lagt til i mappen "Hjem". Du har mulighet til å opprette nye mapper og gruppere sakene etter behov.

Du vil få varsling på e-post ved endringer i saken(e). Velg "Behandle sak(er)" dersom du ønsker å endre overvåkingsfrekvens, varslingsmåte eller flytte saker til andre mapper.

Se mer:

Ofte stilte spørsmål

 1. Varslingstjenesten åpner seg ikke når jeg klikker på knappen "Varsling sak(er)".
  Svar: Undersøk om du har aktivert popup-blokker på nettleseren din.

 2. Jeg finner ikke knappen for "Lagre søket"?
  Svar: Lagre søk kan kun opprettes fra avansert søk

 3. Kan jeg legge til flere e-postmottakere av varsling?  
  Svar for mappe: Under pilen til høyre for hver mappe kan du velge "Kriterier for varsel" for legge til flere mottakere. 
  Svar for enkelt sak: Hak av aktuell sak og klikk på  "Kriterier for varsel". Her kan du for legge til flere mottakere.

 4. Kan jeg sette opp overvåking for saker som enda ikke er registrert i databasen, f.eks EP-saker?
  Svar: Ja, du kan søke opp et søknadsnummer som ikke finnes i avansert søk, og få varsel når denne saken kommer inn. Deretter kan du velge å følge saken, ved å overføre den til en mappe med enkeltsaker.